Már 40 ezer gyermek vándortáborozott az országban

Már 40 ezer gyermek vándortáborozott az országban

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a Vándortábor Programot, melyben felső tagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és hazánk szépségeit. 2018-tól az erdei és vízi mellett már kerékpáros táborokat is választhattak a diákok, 2020-tól pedig zarándoktáborokkal egészült ki a programkínálat. A táborokban eddig összesen több mint 40 ezer diák és közel 3 ezer pedagógus vehetett részt.

2021 nyarán 31 útvonalon indultak el a Vándortáborok, újdonságként pedig két kombinált út is elérhető volt. A Körösök völgyét vízen és két keréken járhatták be a fiatalok, Dél-Zalában pedig gyalogos és vízi kalandok is várták őket. Összesen közel 15 ezer diák, 1200 pedagógus, 900 kísérő és 500 túravezető érkezett a táborokba az ország minden tájáról, ez 636 egy hetes turnust jelentett idén.

A táborok részvételi díja 28 ezer forint volt a diákok számára, amely minden költséget tartalmazott, a szállás és az étkezés mellett például a belépőket és az eszközök – kerékpár, bukósisak, kenu, mentőmellény – bérlését is. A táborok biztonságát és szakszerű vezetését a programhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés garantálta. A képzést elvégző tanárok közül kerültek ki a táborvezetők.

A kombinált táborok mellett idén további újdonság volt a VándorViadal, ahol középiskolás csapatok mérték össze a tudásukat és a rátermettségüket, néha elgondolkodtató, máskor ügyességet és bátorságot igénylő kihívások során. A Viadalon négyfős, 2 fiú és 2 lány tagból álló csapatok küzdöttek meg egymással, de az esemény nemcsak a versenyzésről, hanem életre szóló kalandok és élmények gyűjtéséről is szólt. A VándorViadal döntőjét a Zemplénben rendezték meg, az esemény összefoglalóit a TV2 csatornán lehetett követni.

vandortabor.hu

Minden jog fenntartva © 2023 a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által